روز قدس
- مجموعه: مناسبتها در ايران و جهان
امام خميني(ره)، آخرين جمعه ماه رمضان را «روز قدس» ناميدند
روز قدس
مقدمه
قدس، دفتر خونين شجاعت و مقاومت اسلامي است. هرگلبرگ اين دفتر، يادمان حماسه اي ماندگار، فريادي بي كرانه و مظلوميتي بي مرز است. قدس، قبله پيشين مسلمانان و قلب كنوني آنان است. قدس جغرافياي عشق، تاريخ ايثار و محراب نيايش هاي خونين است.
نامگذاري روز قدس
در 16مرداد 1358، پس از بمباران جنوب لبنان توسط نيروهاي دفاعي اسرائيل، امام خميني(ره) از مسلمانان جهان خواست تا آخرين جمعه ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب كنند. روز جهاني قدس، مناسبتي رسمي در جمهوري اسلامي ايران است كه در حمايت از ملت فلسطين برگزار ميشود. امام خميني(ره) درباره روز قدس فرمودند: «روز قدس فقط روز فلسطين نيست، روز اسلام است. روز قدس، جهاني است و روزي نيست كه فقط اختصاص به قدس داشته باشد. روز مقابله مستضعفين با مستكبرين است.»
راهپيمايي در روز قدس
همه ساله مردم در ايران در آخرين جمعه ماه رمضان به راهپيمايي در حمايت از مردم فلسطين ميپردازند. در شماري از كشورهاي اسلامي نظير تركيه، اندونزي، بحرين، لبنان، پاكستان و حتي برخي كشورهاي غير اسلامي نظير ايالات متحده آمريكا و انگلستان نيز، تظاهراتي در بعضي از مراكز اسلامي و با حضور مسلمانان و غير مسلمانان برگزار ميشود.
در واقع روز قدس نماد وحدت و اراده امت اسلامي در مقابل جنايات رژيم صهيونيستي در فلسطين، غزه و ديگر كشورهاي اسلامي ميباشد. روز ايستادگي مستضعفان عالم، عليه مستكبران و روز فرياد مظلوميت ملتي است كه با خون فرزندان خود پرده از چهره كريه رژيم غاصب صهيونيستي برمي دارند.
هر يك از اديان اسلام، مسيحيت و يهود، تقدس خاص و ويژه اي براي بيت المقدس قائل اند
بيت المقدس و مسجد الاقصي كجاست؟
شهر بيت المقدس كه پيش از اسلام به نام هاي اورشليم و ايليا نيز خوانده مي شده، از جمله شهر هايي است كه هر يك از اديان اسلام، مسيحيت و يهود، تقدس خاص و ويژه اي براي آن قائل اند. در اين شهر تپه اي وجود دارد كه بدان تپۀ موريا مي گويند. در محدوده بالاي تپه موريا حصاري كشيده شده كه مسلمانان تمام آن را حرم شريف مي نامند. اين حرم، نمادهاي زيارتي بسياري را در خود جاي داده است. اين حرم شريف به حسب ادله، همان مسجد الاقصي اي است كه در قرآن از آن ياد شده است. البته در اين محوطه مسجدي وجود دارد كه آن را نيز مسجد الاقصي مي نامند، اما آن مسجد الاقصي كه در قرآن ذكر شده و قبلۀ اول مسلمانان بود و خداوند درباره آن فرمود: «بَارَكْنَا حَوْلَه» همان محوطه حرم شريف است.
آيات و روايات پيرامون بيت المقدس
قدر مسلم اين است كه از مسجد الاقصي در اسلام، به عنوان يك مكان مقدس ياد شده و آياتي پيرامون آن وجود دارد، از جمله آيۀ معراج پيامبر (سوره اسراء، 1) ، آيات تغيير قبله (سوره بقره 142 ) كه به مسجد الاقصي اشاره كرده اند و روايات نيز در فضيلت اين مسجد مطالبي را آورده اند:
پيامبر اسلام (ص) فرمودند: «همانا خداوند چهار شهر را برگزيده است؛خداوند فرموده: (وَ التِّينِ وَ الزَّيْتُونِ وَ طُورِ سِينِينَ وَ هذَا الْبَلَدِ الْأَمِينِ) منظور از تين مدينه، زيتون بيت المقدس، طور سنين كوفه و بلد امين مكه است».
همچنين امام علي (ع) مي فرمايد: «چهار قصر بهشتي در اين دنيا وجود دارد: مسجد الحرام، مسجد النبي، بيت المقدس، مسجد كوفه».
امام باقر (ع) نيز فرمود: «نماز واجب در مسجد الحرام، مسجد النبي، بيت المقدس و مسجد كوفه با ثواب يك حج و نافله در اين مساجد با ثواب يك عمره برابري مي كند».
ساكنان اصلي فلسطين
بر خلاف ادّعاي صهيونيست ها كه با استناد به حكومت حضرت داوود و حضرت سليمان، عليهماالسلام ، خود را صاحبان اصلي آن سرزمين مقدس مي دانند، مدارك تاريخي نشان مي دهد كه ساكنان اصلي فلسطين عرب هايي بودند كه از 2500 سال قبل از ميلاد به فلسطين وارد شدند و به حكومت طولاني خود به مدت 1500 سال ادامه دادند. پس از اين حضرت داوود و حضرت سليمان، عليهماالسلام ، به حكومت فلسطين رسيدند و پس از مرگ حضرت سليمان طيّ رشته اي از درگيري ها و آشوب هاي طولاني، سرانجام در سال 63 پيش از ميلاد، بيت المقدس تحت سيطره رومي ها قرار گرفت و از زمان حكومت رومي ها بر فلسطين تا سال 1916 كه فلسطين مورد هجوم انگليس قرار گرفت، اين كشور دچار فراز و نشيب هاي بسياري شد
- جمعه ۱۹ تیر ۹۴ | ۰۳:۵۳
- ۱۱۱ بازديد
- ۰ نظر