چراغي كه به خانه رواست، به مسجد حرام است

چراغي كه به خانه رواست، به مسجد حرام است



داستان ضرب المثل, ضرب المثل چراغي كه به خانه رواست

داستان ضرب المثل چراغي كه به خانه رواست، به مسجد حرام است.

 

در انفاق كردن اطرافيان و نزديكان بر ديگر افراد ارجحيت و الويت دارند.
منابع طبيعي كشور و نيز امكانات علمي، رفاهي، پزشكي و مانند آن در درجه اول بايد در اختيار هم‌وطنانمان قرار گيرد. كاربرد: اين مثل درباره كساني به كار مي‌رود كه: خويشاوند نيازمند را رها كرده و به بيگانه خدمت مي‌كنند؛ خانواده خود را در سختي و تنگي نگه داشته و خرج دوستان خود را متقبل شده‌اند؛ همسايه نيازمند خود را ناديده گرفته و براي تظاهر، به افراد ناشناس انفاق مي‌كند.

 

بازرگاني نذر كرد براي روشنايي مسجدي كه در همسايگي اوست، چهل شب شمع هديه بدهد. همه شب خادم مسجد به سراي بازرگان مي‌شتافت و شمع نذري را مي‌گرفت. چهل شب پايان يافت، ولي او همچنان به مطالبه خود ادامه مي‌داد و بر سَبيل ابرام امام، هر شب به در سراي وي (بازرگان) مي‌رفت و به اصرار زياد شمع نذري را مطالبه مي‌كرد.

 

يك شب كه بازرگان از ابرام خادم و امام به ستوه آمده بود، به وسيله خادم به امام پيام داد: دير زماني است كه مدت آن شمع هر شبه به سر آمده است، اما شمع هر شبه ديگري دارم كه اگر آن نيز به كار آيد، بيا و بستان! خادم چون اين خبر به امام باز گفت، وي برآشفت و پاسخ فرستاد: اي خواجه! ما را معذور دار كه شمعي كه به خانه رواست، به مسجد حرام است

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.