زندگينامه موريس مترلينگ نويسنده و شاعر بلژيكي
- مجموعه: زندگينامه شعرا و دانشمندان
مترلينگ كار نويسندگي را به طور رسمي از سال ۱۸۸۹ آغاز كرد
زندگينامه موريس مترلينگ نويسنده و شاعر بلژيكي
نام اصلي: موريس پُليدور ماري برنار مترلينگ
زادروز: ۲۹ اوت ۱۸۶۲
مرگ : ۹ مه ۱۹۴۹ ميلادي
مليت: بلژيك بلژيكي
پيشه: نويسنده، شاعر و فيلسوف
موريس پُليدور ماري برنار مترلينك (Maurice Maeterlinck) نويسنده، شاعر و فيلسوف بلژيكي بود.
زندگينامه موريس مترلينگ
موريس مترلينگ در سال ۱۸۶۲ در شهر گنت در قسمت فلاندر كشور بلژيك متولد شد. زبان آلماني و فرانسه را در خانواده فراگرفت و در مدرسه زبان لاتين آموخت. موريس مترلينگ تحصيلات مقدماتي را در مدرسه سن بارب به پايان برد و جهت فراگيري رشته حقوق، فلسفه و حشره شناسي وارد دانشگاه گرديد و مدارج آن را با موفقيت پشت سر نهاد و پس از فارغ التحصيلي به سال ۱۸۸۴ به عضويت كانون وكلاي دادگستري شهر كان درآمد و بعد به رياست اين كانون رسيد.
اما محيط آنجا نتوانست روح كاوشگر موريس مترلينگ را آرام سازد، لذا به سال ۱۸۸۷ به فرانسه رفت. ولي چند ماه پس از ورودش به فرانسه به علت مرگ پدر مجبور به ترك آنجا شد و دوباره به شهر كان مراجعت نمود. مرگ پدر، او را به انديشيدن درباره هستي، حيات و مرگ واداشت و از آن پس شروع به نوشتن نمايشنامه كرد كه اولين اثرش با موفقيت همراه نبود.
موريس مترلينگ سال ۱۹۱۱ جايزه ادبي نوبل را دريافت نمود
موريس مترلينگ مجدداً به سال ۱۸۹۶ به پاريس رفت و در آنجا تحت تاثير آثار بزرگان مكتب سمبوليسم قرار گرفت. وي به سال ۱۹۰۰ با زني به نام ژرژت لبلان (Georgette Leblance) آشنا شد كه حكايت مادي و معنوي اين زن در وي اثر فراوان داشت. او دو بار جايزه ادبيات نمايشي فرهنگستان زبان و ادبيات فرانسه را به خود اختصاص داد و به سال ۱۹۱۱ جايزه ادبي نوبل را دريافت نمود. اما به خاطر دلبستگي ملي، عضويت در فرهنگستان فرانسه را كه به وي پيشنهاد شده بود نپذيرفت. مترلينگ دراوج محبوبيت و شهرت به سال ۱۹۲۰ به آمريكا رفت و تا پايان جنگ جهاني دوم و اشغال بلژيك توسط هيتلر به سال ۱۹۴۰ در آمريكا ماند.
موريس مترلينگ شاهكار نمايشنامه نويسي خود را به سال ۱۹۰۷ به نام پرنده آبي به قلم كشيد كه در كمترين مدت به چندين زبان ترجمه گشت. حال ديگر او در اوج شهرت بود و پادشاه بلژيك به وي لقب اشرافي كنت را داده بود و پادشاه انگلستان كاخي را براي وي در آنجا ساخت. او به شيوه سمبوليستها اشعار خود را ميسرود و ترجمههايش جزو شاهكارهاي جاويدان ادبيات فرانسه محسوب ميگردد. مترلينگ آثار زيادي از خود به جاي گذاشتهاست.
پايان زندگي موريس مترلينگ
موريس مترلينگ در سالهاي پايان زندگي دچار اختلال حواس شد و در يكي از تيمارستانهاي ويژه در آمريكا به سر برد. وي در تاريخ ۱۹۴۹ ميلادي در سن ۸۷ سالگي بر اثر سكتهٔ قلبي درگذشت.
آثار موريس مترلينگ
برخي از مهمترين آثار موريس مترلينگ عبارتند از :
نمايشنامه هاي «مرگ تن تاژيك»، «معجزه»، «درام ماري ماكدولين»، «آريان و بارب بلو»، «پله آس» و «مليزاند» و كتابهاي «قانون بزرگ»، «جاده هاي كوهستاني»، « ساعت سنگي»، «ديوان اشعار»، «راز بزرگ»، «معبد مدفون»، «هوش گلها»، « گنجينه ناچيز»، «بعد چهارم»، «ميزبان ناشناس» و «سايه بالها».
مترلينگ ناگهان نويسندگي تئاتر را رها كرد و شروع به نوشتن كتابهاي فلسفي نمود. اين كتابها كه به راستي در جهان علم و ادب، غوغا به پا كردند، عبارتند از :
1- عقل و سرنوشت
2- زندگي زنبور عسل
3- معبد ويرا
4- دو باغ هوش گلها
5- مرگ
6- بقاياي جنگ
7- صاحبخانه ناشناس
8- جاده هاي كوهستاني
9- راز بزرگ
10- زندگي موريانه
11- زندگي فضا
12- عرصه فرشتگان
13- زندگي مورچه
14- ساعت ريگي
15- سايه بالها
16- قانون بزرگ
17- قبل از سكوت بزرگ
18- گنجينه فقرا
19- دروازه بزرگ
نظر شخصيت هاي بزرگ درباره موريس مترلينگ
«بركسون» فيلسوف و دانشمند شهير، در ارتباط با مترلينگ بيان مي دارد :
«ما اگر بگوييم كه مترلينگ به منزله سقراط عصر حاضر است، سقراط را خيلي بزرگ و مترلينگ را كوچك كرده ايم».
انيشتين نيز در اين رابطه مي گويد :
«شايد قرنها بگذرد و در كره خاكي انديشمندي مانند مترلينگ به وجود نيايد».
عظمت مترلينگ در نيروي فكر او بود و در هيچ يك از علوم فيزيك، شيمي، رياضي و مكانيك و ...به پاي دانشمندان امروزي نمي رسيد. مترلينگ يك دهم از معلومات انيشتين را در رياضيات نداشت، اما امواج مغز او چندين برابر انيشتن بود؛ به گونه اي كه خود انيشتين مي پذيرد كه او مرد بزرگي است. خلاصه اينكه، برتري يك دانشمند يا فيلسوف به ميزان دانسته هايش نيست و اگر چنين باشد، ارزش و دانش يك دائرة المعارف بيشتر از دهها دانشمند است.
برخي از كتابهاي مترلينگ در زمان حياتش، تنها در فرانسه بيش از يكصد و پنجاه بار تجديد چاپ شد
- جمعه ۰۵ تیر ۹۴ | ۱۷:۲۰
- ۱۳۷ بازديد
- ۰ نظر