غذاهايي كه مناسب سحري نيستند
- مجموعه: تغذيه سالم
در وعده افطار بايد يك غذاي مفيد و كم حجم مصرف شود.
در وعده سحر بايستي از خوردن كله پاچه و غذاهاي پُر چرب, سوسيس و كالباس, سُس مايونز, نمك و ادويه جات به خصوص فلفل خودداري شود, زيرا اين مواد اصطلاحاً ايجاد آتش ميكنند و براي هضم و دفع نياز به آب فراوان دارند و باعث تشنگي شديد ميشوند در اين وعده مقداري برنج يا ماكاروني بدون روغن, مقداري گوشت سفيد, ماست كم چرب و سالاد بدون سُس و در كنار اين مواد مقداري ميوه و مايعات پيشنهاد ميشود.
در زمان افطار نيز بايد يك وعده مفيد و كم حجم در نظر گرفته شود, مثلاً مقداري حليم كه به آن كمي عسل اضافه شده باشد به همراه يك ليوان شير يا چاي كم رنگ گزينه مناسبي است يا جايگزين عسل نوشيدني مورد اشاره با خرما صرف شود.
از نيم ساعت پس از وعده افطار نوشيدن جرعه جرعه مايعات البته نه يكباره شروع شود و از يك ساعت پس از آن مصرف ميوه و سبزيجات به دليل بالا بودن فيبر و تامين ويتامينهاي محلول در مايع ضرروي است, فيبر به دليل اينكه آب فراواني به خود جذب ميكنند در اين دوران كاربردي هستند.
براي وعده غذايي شام نيز بايد يكي از كربوهيدراتهاي مركب مانند نان, برنج, ماكاروني يا سيب زميني به همراه مواد پروتئيني مانند انواع گوشتها يا سفيده تخم مرغ, سالاد و ماست كم چرب در برنامه غذايي لحاظ شود.
در طول افطار تا سحر بايد به ازاي هر 20 كيلوگرم از وزن بدن حدود 700 سي سي تا يك ليتر مايعات مصرف شود تا بدن با كم آبي مراجعه نشود زيرا سلولهاي بدن در محيط كم آبي دچار صدمه و اكسيد شدن ميشوند كه بحث كامل آن در اين بحث نميگنجد
- سه شنبه ۲۶ خرداد ۹۴ | ۲۲:۴۲
- ۱۲۶ بازديد
- ۰ نظر