روزه داري در دوران بارداري
- مجموعه: بارداري و زايمان
زنان باردار در سه ماهه ي اول بارداري نبايد روزه بگيرند
بهتر است زنان بارداري كه قصد روزه گرفتن در ماه رمضان دارند به اين توصيه هاي مهم توجه كنند!
يك جراح و متخصص زنان گفت: روزهداري در سه ماهه اول بارداري توصيه نميشود، اما در سه ماهه دوم و سوم در صورت سلامت جسماني مادر، عدم ابتلا به بيماريهاي زمينهاي، مصرف مايعات، فيبر و غلات ميتوان روزه گرفت.
آل ياسين، درباره روزهداري در سه ماهه دوم بارداري، اظهار داشت: به طور كلي توصيه ميشود زنان باردار در سه ماهه اول به دليل اينكه مغز جنين در حال رشد است و نياز به گلوكز مستقيم مادر دارد، از گرفتن روزه پرهيز كنند. در سه ماهه اول بارداري ميزان كتون افزايش مييابد و به تبع آن كتون موجود در خون جنيني نيز بيشتر ميشود اين عامل ميتواند عدم رشد كافي جنين را در پي داشته باشد كه در آينده موجب يادگيري او ميشود.
ايشان گفت: در سه ماهه دوم و سوم بارداري چنانچه فرد از نظر جسمي سالم باشد و به بيماري زمينهاي مبتلا نباشد ميتواند با رعايت مواردي روزه بگيرد. توصيه ميشود زنان بارداري كه شرايط روزهداري را دارند حدفاصل بين افطار تا سحر مايعات فراوان بنوشند و از غذاهاي فيبردار مانند ميوه و غلات استفاده كنند. همچنين مصرف شيرينيها و قند توصيه نميشود زيرا احتمال ابتلا به ديابت بارداري را افزايشي ميدهد. همچنين بهتر است از مصرف قندهاي كنستانتره مانند زولبيا و باميه جلوگيري كرده و خرما و كشمش را نيز كمتر مصرف كنند.
اين جراح و متخصص زنان تصريح كرد: زنان بارداري كه در سه ماه دوم و سوم بارداري روزه ميگيرند بايد روزانه در ساعتهاي 12، 14، 16، 18 و 20 كتون ادرار خود را آزمايش كنند. اگر حوالي ساعت 12 يا 14 كتون افزايش يابد نبايد روزه بگيرند اما بالا بودن كتون ادرار حوالي ساعت 18 و 20 عادي است و مانعي براي روزهداري نيست.
وي خاطر نشان كرد: بهتر است زنان از 36 هفتگي به بعد روزه نگيرند و با مصرف مايعات و مواد غذايي كافي شرايط زايمان مناسب را براي خود تسهيل كنند
- پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴ | ۰۴:۲۶
- ۲۰۷ بازديد
- ۰ نظر